Vandringsjackor till sommarens utflykt till fjällen

Ny dag och ny vecka, hoppas ni har en riktigt fin dag!

I helgen när det var så fint väder tog vi en skön långpromenad jag och min sambo och vi gick och pratade om hur härligt det hade varit att vandra i svenska fjällen i sommar. Under promenaden insåg vi också att vi inte hade de bästa kläderna för en sådan utflykt utan att vi särskilt behöver vandringsjackor. Man behöver liksom en jacka som står emot lite vind men som ändå andas. Nu hade vi våra varma jackor eftersom det fortfarande är ganska kallt i vinden, samtidigt får man ju upp bra med värme när man går.

Om man ska vandra i fjällen i sommar kommer det ju vara lite varmare men man kan ändå räkna med helt andra väderförhållanden. Dels kan det blåsa på fjället men det kan också ändras snabbt mellan sol och regn. Men det var så härligt att gå och planera för en sådan utflykt och även om det är första gången vi i så fall gör en sådan sak så tror jag faktiskt att det kommer vara något som passar oss bra. Så i lördags kväll satt vi och kikade på nätet efter bra vandringsjackor till oss och jag tror att vi hittat en butik vi ska beställa från. De hade alla möjliga friluftskläder men ändå till rimliga priser så det är ju bra, speciellt innan man vet om det blir något vi gör mycket eller lite.

Vi har hört mycket gott om både Idre och Åre så det blir nog något av de ställena. Att stanna i Sverige på sin semester är ju väldigt härligt egentligen, i alla fall om vädret är bra. Det är ju ofta för att få lite mer sol och värme som man åker utomlands, men samtidigt finns det ju så mycket fint och härligt att upptäcka och se här hemma också. Kanske är det just vackra vyer, frisk luft och härlig motion utan tidspress som kommer ge oss allra bäst energi och uppladdning. Nu önskar jag er en fin dag så hörs vi snart igen!